13 آبان، روز دانش آموز بر مدرسه اي هاي عزيز مبارك باد روز گره كردن مشت ها.........
امروز سيزدهم آبان است، روز من، روز تو، روز هم بستگي ما، روز گره كردن مشت ها و فرود آن بر سر استكبار.
سالروز كندن سيم خاردارهاي لانه اي كه استعمار را به روح ما تنگتر مي كرد و بالارفتن از ديواري كه حصار شده بود بر عزت نفس مان.
و امروز، روزي است كه جوانان آزاده ايراني شرف و عزت و استقلال را به خود هديه دادند و از استعمارگران غرورشان را پس گرفتند.
امروز روزي است كه نوجوانان ايران از جان گذشتگي و رشادتشان را به جهانيان نشان دادند و با خونشان انقلاب را تثبيت كردند و دست طمع چپاول گران را از ايران بريدند.
ايران در سيزدهم آبان درخشيد و هر يك از شعشعه هاي اين درخشش يك جوان دانش آموز بود. درخششي كه هنوز ادامه دارد و از فروغ آن ايران روشن و درخشنده است.
اين فروغ پررونق كه امروز از بركت خون دانش آموزان شهيد درحال درخشيدن است، هرگز خاموش نخواهد شد.
دانش آموزاني كه بر خون پاك شهيدان قسم ياد كرده اند تا آخرين قطره خونشان، ياد آنها و آن روز را حفظ كنند.
شهید محمد حسین فهمیده یکی از هزاران نونهال و دانش آموز بسیجی کشور است که با نثار خون خود بر تازگی و سرخی خون شهدای جنگ تحمیلی افزودند. او با سرمایه عظیمی از فهم و درک انقلابی و اعتقادات اسلامی، وارد جنگ شد و با وجود سن کم به قهرمانی جاودان مبدل گشت.
سالروز شهادت حسین فهمیده و روز بسیج دانش آموزی و روز نوجوان گرامی باد
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: شعار سازمان بهداشت جهاني براي روز جهاني بهداشت روان در10 اكتبر(19مهر) سال 2008 « بهداشت روان را به يك اولويت جهاني تبديل كنيد++.+))000000++++، مي باشد.
دهم اكتبر مصادف با نوزدهم مهر ماه و روز جهاني بهداشت روان نامگذاري شده است. در ايران هفته پاياني مهر ماه (24 لغايت30 مهر) به نام هفته بهداشت روان نام گذاري شده است. شعار سازمان بهداشت جهاني براي روز جهاني بهداشت روان در10 اكتبر(19مهر) سال 2008 « بهداشت روان را به يك اولويت جهاني تبديل كنيد»، مي باشد. بهداشت روان علمي است براي بهتر زيستن و رفاه اجتماعي كه تمام زواياي زندگي را در بر مي گيرد. سازمان جهاني بهداشت بهداشت روان را قابليت ارتباط هماهنگ با ديگران، تغيير و اصلاح محيط فردي و اجتماعي و حل تضادها و تمايلات شخصي به طور منطقي، عادلانه و مناسب تعريف كرده است. عناوين روزهاي هفته بهداشت روان امسال به ترتيب: سلامت روان و مدارس ، سلامت روان و انگ زدايي ، سلامت روان و ورزش ، سلامت روان و رسانه ها ، سلامت روان و حوادث غير مترقبه ، نقش پيشگيري در سلامت روان و نقش عوامل اجتماعي در سلامت روان نامگذاري شده است كه از 24 مهر آغاز وتا 30 مهر ادامه دارد.
سازمان جهاني بهداشت خواستار تخصيص خدمات و سرمايه گذاريهاي بيشتر در حوزه سلامت روان است. سلامت روان بعنوان حالتي از سلامتي تعريف شده كه فرد به مدد آن به توانائيهاي خود پي مي برد، بر استرسهاي طبيعي زندگي اش غلبه مي كند، مي تواند بطور مؤثر و مثمرثمر كار كند و قادر به همكاري با افشار جامعه است.
در حقيقت بهداشت روان را مي توان يكي از قديمي ترين موضوعات به شمار آورد. زيرا بيماري هاي رواني از زمان هاي قديم وجود داشته بطوريكه بقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از ميلاد عقيده داشته كه بيماران رواني را مانند بيماري جسمي بايد درمان كرد . تقريبا از سال ۱۹۳۰ (۱۳۰۹ هـ . ش ) يعني بعد از تشكيل اولين كنگره بين المللي بهداشت روان بود كه اين رشته بصورت جزئي از علوم پزشكي درآمد و سازمان هاي روانپزشكي و مراكز پيشگيري در كشورهاي مترقي يكي بعد از ديگري فعاليت خود را شروع كردند.
در سال ۱۹۳۰ اولين كنگره بين المللي بهداشت روان با شركت نمايندگان پنجاه كشور در واشنگتن تشكيل شد و مشكلات رواني كشورها و مسائلي از قبيل بيمارستان ها مراكز درمان سرپايي مراكز كودكان عقب مانده ذهني و نظاير آن مورد مطالعه قرار گرفت . ولي در ۱۸ سال بعد يعني در سال ۱۹۴۸ در سومين كنگره بين المللي بهداشت روان كه در لندن تشكيل شد اساس فدراسيون جهاني بهداشت روان بنيان گذاري شد و در همان سال اين فدراسيون به عضويت رسمي سازمان يونسكو و سازمان جهاني بهداشت درآمد بطوريكه اين سازمان در ژنو نقش رهبري رسمي فدارسيون جهاني بهداشت روان را به عهده گرفت . از آن تاريخ به بعد هر سال يك جلسه بين المللي و هر چهارسال يكبار كنگره جهاني تشكيل شده و مي شود . در نتيه تلاش و كوشش هاي پيگير روز ۱۸ فروردين مطابق با هفتم آوريل روز جهاني بهداشت اعلام گرديده در سراسر جهان مسائل بهداشتي كشورها مورد بررسي قرار مي گيرد. ضمنا از مسئولين بهداشتي كشورهاي مختلف خواسته شده تا برنامه هاي بهداشت رواني را جزو برنامه هاي بهداشت عمومي قرار دهند.
در كشور ايران نيز عليرغم آنكه از زمان محمد بن زكرياي رازي و بعد ابوعلي سينا به بيماران رواني (ديوانگان آن زمان ) توجه داشته و براي آنها از دستورات مختلف دارويي و روش هاي گوناگوني همچون تلقين استفاده مي كردند ولي بطور رسمي در سال ۱۳۳۶ برنامه هاي روانشناسي و بهداشت روان از راديوي ايران آغاز شد و در سال ۱۳۳۸ اداره بهداشت رواني در اداره كل بهداشت وزارت بهداري وقت تشكيل گرديد.
توسط جمهوري اسلامي ايران P . H . C اگرچه از سال ۱۳۱۹ تدريس روانپزشكي در دانشگاه تهران آغاز شده بود با قبول استراتژي و ايجاد شبكه هاي بهداشتي درماني در كشور موضوع بهداشت روان به منزله جزء نهم خدمات اوليه بهداشتي پذيرفته شد و درحال حاضر نيز از موضوعات بسيار ضروري در كشور مورد توجه قرار دارد.